1.ST ROUND LONG ISLAND RACE

Zlarin - Veli rat – Zlarin Preberi več... »»

NAJBOLJŠE ČARTER PONUDBE

Posredujemo Vam ponudbe najboljših in preverjenih čarter podjetij. pri nas dobite tudi 24/7 h podporo glede privezov, rezervacij, restavracij, sugestije in pomoč v primeru nevšečnosti! Preberi več... »»

LAST MINUTE

Oglejte si aktualno ponudbo - Last minute Preberi več... »»

 

Mariborčanka 2012

 

 

15 – letnica regate
Mariborčanka 2012

27. – 30. 10. 2012

.

 

V organizaciji JD Mariborčanka in Kon-Tiki Sailing je med letošnjimi krompirjevimi počitnicami po petletnem pavziranju znova na regatno polje ispred Žuta privabila 13 posadk regata 15. MARIBORČANKA. Jadrali so v dveh kategorijah in sicer v ženski, kjer je bilo 5 posadk, na jadrnicah elan 350 in moški, kjer je 8 posadk jadralo na jadrnicah elan 340. Medtem, ko je v Sloveniji prvi sneg že pobelil pokrajino so se posadke v jadralsko zelo pestrem vremenu odlično zabavale in uživale v jadranju. Izpeljani so bili 4 plovi, saj je zadnji regatni dan burja preprečila izhod na morje pred kosilom. Predvsem pa je potrebno pudariti zabavne večere po katerih je Mariborčanka, kot ena najstarejših slovenskih regat na Hrvaškem, posebej popularna. Marina Žut ima prav poseben čar in tudi zimska ura se po navadi na tej regati prestavi, tako, da se zabava začne že dokaj zgodaj, kar pomeni, da je vrhunec večera že nekje ob 22. uri, tako so lahko vse posadke naspane in spočite za aktivnosti naslednjega dne. DJ Maggi kot ikona tega zabavnega dela je kot vedno poskrbel, da dobre plesne glasbe ni manjkalo. Mariborčanka je namreč že vrsto let znana po tem, da se je udeleži veliko število ženskih ekip, kar se seveda pozna na plesišču in vzdušju same regate, ki ga predstavnice nežnejšega spola še kako popestrijo in razživijo.Tudi na regatnem polju je bilo precej živahno, jadralo se je večinoma po burji oziroma vzhodniku, ki ni presegal 25 vozlov. Ekipa Lumpeki skiperja Zmaga Krajnca je bila boj z ekipo Škampov in Nc Rogle v moški konkurenci, v ženski pa je očitno izstopal Peter Podunavac z ekipo Ponente, ki je tudi skupno dvakrat zmagala. Vse je minilo brez zapletov in večjih škod, tako, da so se vse posadke v dobrem vzdušju vrnile na celino z obljubo, da se naslednje leto ponovno snidemo na 16. Mariborčanki, kjer organizator obljublja še več ženskih posadk.

rezultati: moški: 1. LUMPEKI, Zmago Krajnc, 2. ŠKAMPI, Ferdo Arnuš, 3. NC ROGLA, Miha Pučnik ženske: 1. PONENTE, Peter Podunavac, 2. PUPE, Mojca Zagernik, 3. MIŠKICE PIŠKICE, Eva Hawlina.

 


Več fotografij na:  http://sdrv.ms/RCOY0m

1.        ORGANIZATOR
JD Mariborčanka, Maribor

v sodelovanju s
KON-TIKI d.o.o., Rogaška Slatina

2.        PROGRAM REGATE
SOBOTA,  27. 10. 2012

–             sprejem posadk, prevzem jadrnic v marinah v Biogradu in Jezerih na Murterju
–             trening jadranje do Žuta
–             otvoritvena večerja in zabava – restavracija v  ACI marini Žut

NEDELJA,  28. 10. 2012
–             sestanek krmarjev
–             trije regatni plovi
–             privezni prigrizek
–             večerja in zabava – restavracija v  ACI marini Žut
–             razglasitev rezultatov prvega jadralnega dne

PONEDELJEK,  29. 10. 2012
–             sestanek krmarjev
–             trije regatni plovi
–             privezni prigrizek
–             večerja in zabava – restavracija v  ACI marini Žut
–             razglasitev končnih rezultatov MARIBORČANKA 2012

TOREK, 30. 10. 2012
–          predaja jadrnic v matičnih marinah do 12. ure

3.        ORGANIZACIJSKI ODBOR
-          Bojan Gerič (predsednik regate)
–          Sebastjan Levstik (predsednik regatnega odbora)
–          Samo Žvan (tehnični direktor)

4.        PRAVICA DO SODELOVANJA
Sodelujejo lahko le posadke, ki jih povabi organizator.

5.        FORMAT TEKMOVANJA
Predvidenih je šest plovov, od tega dva tehnična in štirje navigacijski. Tekmuje se v dveh kategorijah – ženski in moški, ki se točkujeta posamezno. Starti plovov so skupni. Dnevno se izvedejo največ trije plovi.

6.        PRAVILA
Jadra se na podlagi pravil ISAF 2009-2012, tega razpisa za regato, navodil za jadranje in obvestil regatnega odbora, mednarodnih predpisov  o izogibanju trčenja plovil in na podlagi pravil posebnih predpisov za priobalna tekmovanja.

7.        KATEGORIJA
Tekmuje se na jadrnicah ELAN 340 – moški (18x) in ELAN 350 – ženske (10x), ki jih priskrbi organizator. Tekmovanje na drugih plovilih ni mogoče. Število plovil, ki sodelujejo v regati, je 28. Uporaba lastnih jader in ostale opreme ni dovoljena. Jadrnice bodo posadkam dodeljene z žrebom.

8.        TOČKOVAJE
Regata bo točkovana po enostavnem sistemu nizkih točk, dodatka A – pravil ISAF 2009-2012. Regata je regularna, če se odjadra vsaj en plov. Če se odjadrajo vsaj štirje plovi, se najslabši rezultat v skupnem seštevku ne upošteva.

Točkovanje se opravi za vsak plov posebej. Zmaga jadrnica, ki je zbrala najmanjše število točk pri seštevku vseh plovov. Če imata dve jadrnici enako število točk, se rezultat določi v skladu s pravili ISAF 2009-2012.

9.        FAIR JADRANJE
Tekmovalce v jadralnem športu vodi skupek pravil, ki se po pričakovanju upoštevajo in uveljavljajo. Osnovno načelo športnega vedenja je, da tekmovalci, ki so prekršili pravilo, takoj sprejmejo kazen ali odstopijo.

10.        ODGOVORNOST
Skiperji osebno prevzamejo jadrnice. Vse nepravilnosti je treba takoj prijaviti čarterju, da se le-te lahko pravočasno odpravijo. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za kakršnokoli škodo ali poškodbo na jadrnici, osebi oziroma opremi na kopnem, na morju za čas pred, med in po regati.

Vsi sodelujejo na lastno odgovornost. Skiper se mora prav tako sam odločati, ali je mesto za privez njegove jadrnice dovolj varno ali ne. Če ni, si mora sam poiskati primernejši privez.

Skiper je v celoti odgovoren za jadrnico in posadko ter za odločitev startati ali ne, nadaljevati regato s tem, da upošteva zmožnost jadrnice, posadke in stanje morja. Skiper oziroma posadka mora za kavcijo položiti 3.000,00 € (Elan 350) ali 2.600,00 € (Elan 340) v gotovini ali s kreditno kartico pri čarterju.

Skupinskih zavarovanj kavcij preko JD Mariborčanka ne bo. Zavarovanje si lahko uredite sami.

11.        NAGRADE IN REZULTATI
Vsi udeleženci regate, ne glede na uvrstitev, prejmejo darilo. Dnevno bodo nagrajene tri najboljše posadke v ženski in moški konkurenci.
Na končni razglasitvi rezultatov v obeh kategorijah bo nagrajenih pet najboljših posadk.

12.        STROŠKI TEKMOVANJA, KULINARIKA IN ZABAVA
Cena regate je:
– moški – ELAN 340 - 1.560 €, obvezno 6 udeležencev oz. 260 € po osebi
- ženske – ELAN 350 –  1.900 €,  7 ali 8 udeleženk, 270 ali 236 € po osebi

V ceno so vključeni stroški najema jadrnice, čiščenje in špinaker, privezi, nagrade in pokali. Hrana: privezni prigrizek, večerje od 18.00-24.00 v marini ŽUT po sistemu »Vroče, sveže pečeno, iz  trimetrskega roštilja, brez bloka, kolikor hočeš (morske, balkanske in druge dobrote)«. To zagotavlja kuharski gurman Mirč.

V ceno niso všteti stroški prevoza, parkirnina in turistična taksa.

Zabava:
–          vrhunski DJ od 18. do 24. ure
–          obilica plesa in druženja
–          posebni izbor »kralja NOČI«
–          igre presenečenja

13.        PRIJAVE
Prijave posredujete na elektronski naslov JD Mariborčanka – mbcanka@gmail.com najkasneje do 15. 2. 2012 na priloženem prijavnem obrazcu. Ob prijavi je treba plačati PRISPEVEK ZA REGATO, ki znaša 200 € za posamezno jadrnico. Akontacijo se nakaže na TRR Jadralno društvo Mariborčanka, številka SI 56041730001437152, pri NKBM. Razlika se plača kasneje, po dogovoru.

14.        ORGANIZATOR IMA PRAVICO DO SPREMEMBE POTEKA TEKMOVANJA

ŠTEVILO JADRNIC JE 28, PRIJAVE SPREJEMAMO PO PRINCIPU: KDOR SE PRVI PRIJAVI IN PLAČA, IMA JADRNICO!

Dodatne informacije:

Predsednik regate,
Bojan Gerič
Tel. 00386 41 61 04 88

.

DIGOR web&design Untitled Document
KON-TIKI SAILING