1.ST ROUND LONG ISLAND RACE

Zlarin - Veli rat – Zlarin Preberi več... »»

NAJBOLJŠE ČARTER PONUDBE

Posredujemo Vam ponudbe najboljših in preverjenih čarter podjetij. pri nas dobite tudi 24/7 h podporo glede privezov, rezervacij, restavracij, sugestije in pomoč v primeru nevšečnosti! Preberi več... »»

LAST MINUTE

Oglejte si aktualno ponudbo - Last minute Preberi več... »»

 

II. Navtični vikend na Rogli 2013

.
.
.

II. Navtični vikend na Rogli
.
. .18. in 19. maj 2013
.

PLANJA – akumolacijsko jezero – ROGLA
.

Vabilo

Spoštovani,

vabimo vas, da se v soboto 18. in nedeljo 19. maja 2013 udeležite II. Navtičnega vikenda na Rogli. Organizatorji edinstvenega navtičnega praznika na 1517 metrih nadmorske višine, smo za ljubitelje jadranja, dalmatinske in štajerske kulinarike ter glasbe letos pripravili pester program, ki prireditev uvršča med prepoznavnejše jadralsko turistične dogodke v Sloveniji in na Hrvaškem. Atraktiven dogodek poteka v akumulacijskem jezeru na Rogli, kar obiskovalcem omogoča možnost spremljanja zanimivih jadralskih dvobojev, katerih rezultat je poleg od znanja in veščin jadralcev in jadralk odvisen tudi od vetrov, ki imajo v objemu pohorskih gozdov tudi temu primerna imena – šibkejšega smo poimenovali “Pohornik”, močnejšega, bolj sunkovitega pa “Pohurja”. Vabimo vas, da se regat udeležite in v živo spremljate, kako bosta Pohornik in Pohurja krojila usodo jadralk in jadralcev na Rogli.

Navtični vikend na Rogli organizirajo: Nautic club Rogla, Lions Klub Konjice, Kooperativa Konjice, Turistično društvo Slovenske Konjice in Unitur v sodelovanju s partnerji: Občina Slovenske Konjice, Občina Zreče, Občina Biograd na Moru, LAG Laura, Leo klub Konjice, Adria events agency, 5/Group, Kon-tiki, Marina Portorož, Studio 37, Konjiška atletska šola in Burin yachting.

Prireditev Navtični vikend na Rogli je nastala kot plod prijateljstva in sodelovanja med občani, društvi in organizacijami iz Slovenskih Konjic in Biograda na Moru. Usmerjena je v promocijo jadralstva in lokalnih turističnih destinacij Rogla in Biograd na Moru ter nacionalnih turističnih destinacij Slovenije in Hrvaške.

Osrednja dogodka navtičnega vikenda sta jadralna ragata Nautic club Rogla & Lions Klub Konjice – Rogla 2013 – INVITED, ki bo potekala v soboto 18. maja in jadralna regata Nautic club Rogla – Rogla 2013 OPEN, ki bo potekala v nedeljo 19. maja 2013. Promocijska jadralna regata na Rogli je prvič potekala maja 2012, regati Rogla 2013 INVITED in OPEN, pa v letu 2013 potekajo v skladu z Jadralnimi regatnimi pravili ISAF in sta (zaenkrat še neuradno) prijavljeni pri Jadralski zvezi Slovenije. V kolikor bo prijava formalizirana bosta, po sedaj znanih podatkih, postali najvišje organizirani jedralni regati na svetu. V tem primeru bodo organizatorji dogodek prijavili tudi v Guinessovo knjigo rekordov z željo, da v njo uvrstijo tudi kategorijo jadralne regate organizirane na najvišji nadmorski višini.

Prireditev ima tudi humanitaren namen, saj bo v njenem sklopu v soboto ob 15. uri na Tekaškem centru Petre Majdič potekal vseslovenski humanitarni tek v organizaciji slovenskih Lions klubov z geslom: »Tečem, da pomagam«, na katerega organizatorji vabimo rekreativne tekače, pohodnike in ljudi dobre volje vseh starosti. Izkupiček od zbranih humanitarnih prispevkov bo namenjen sofinanciranju delovanja Zveze prijateljev mladine in Slovenskega društva za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke, ki bo pred tekom na Rogli tudi predstavilo njihove aktivnosti.

Organizatorji Jadranskih iger iz Hrvaške in Slovenije, v sodelovanju s predstavniki mesta Biograda na Moru, ki bo tudi letos gostilo mednarodno finale Jadranskih iger 2013, bodo v sklopu Navtičnega vikenda premierno predstavili potek iger v letu 2013. Obiskovalci bodo lahko v soboto 18. maja popoldan med sabo tudi demonstracijsko zaigrali najpopularnejše izmed Jadranskih iger in s tem sodelovali pri postavljanju svetovnega višinskega rekorda v igranju Jadranskih iger, ki so do sedaj potekale na enotni nadmorski višini 0m na obalah Jadranskega morja, v skupaj preko 40 gostiteljskih mestih.
V prireditvenem šotoru na Planji bo za pravo dalmatinsko vzdušje poskrbela dalmatinska klapa iz Biograda na Moru, ki se ji bo v soboto pridružil tudi štajerski narodno zabavni ansambel Alkimisti. V sklopu Navtičnega vikenda na Rogli se bodo predstavili tudi številni jadralni klubi iz Slovenije in Hrvaške ter seveda prijateljski turistični destinaciji Biograd na Moru in Rogla.

Na Rogli bo v soboto potekala tudi tržnica, na kateri se bodo predstavili lokalni pridelovalci hrane in socialna podjetja, katerih izdelke bodo udeleženci lahko tudi kupili. Vrhunec sobotnega večera bo Dalmatinski večer, ki bo potekal v hotelu Planja na Rogli. Za udeležence večera bodo kuhali najboljši kuharji iz Biograda na Moru in v sodelovanju s kuharji iz Hotela Planja pripravili izbrane dalmatinskime kulinarične specialitete. Postregli bodo tudi z vrhunskimi vini iz zadruge Masvin iz Biograda na Moru, katere direktor Rade Bobanović bo udeležencem v sklopu večerje predstavil tudi njihovo vrhunsko olivno olje. Kot se za dalmatinski večer spodobi, bo potekal ob glasbeni spremljavi dalmatinske klape iz Biograda na Moru, ki jo je na Roglo povabil Ivan Knez, župan Biograda na Moru in častni pokrovitelj Dalmatinskega večera na Rogli.

II. Navtični vikend na Rogli 18. in 19. maj 2013

Organizatorji drugega navtičnega praznika na 1517 metrih nadmorske višine so za ljubitelje jadranja, dalmatinske kulinarike in glasbe letos pripravili pester program, v sklopu katerega bo poleg jadralnih ragat Rogla 2013 OPEN in INVITED potekal tudi humanitarni tek Lions in Leo kluba Konjice z geslom: »Tečem, da pomagam«, predstavili bodo Jadranske igre 2013, nastopila bo dalmatinska klapa iz Biograda na Moru in narodno zabavni ansambel Alkimisti, predstavili se bodo jadralni klubi iz Slovenije in Hrvaške, v hotelu Planja na Rogli pa bodo v sodelovanju s kuharji iz Biograda na Moru pripravili Dalmatinski večer, z dalmatinskimi kulinaričnimi specialitetami ob spremljavi dalmatinske klape iz Biograda na Moru.

Jadralni regati Rogla 2013 OPEN in INVITED

Osrednja dogodka navtičnega vikenda bosta tudi letos jadralni regati z jadrnicami razreda MINI 12, ki bosta potekali na akomulacijskem jezeru na Rogli. V soboto 18. maja, s pričetkom ob 11. uri bo potekala jadralna regata »NAUTIC CLUB ROGLA & LIONS KLUB KONJICE – Rogla 2013 – INVITED, na kateri bodo tekmovali povabljeni udeleženci s strani organizatorjev, v nedeljo 19. maja s pričetkom ob 10. uri pa bo potekala jadralna regata NAUTIC CLUB ROGLA – Rogla 2013 – OPEN, ki je odprta za udeležbo, na katero so organizatorji povabili najboljše krmarje iz Slovenije in Hrvaške.

Regata NAUTIC CLUB ROGLA & LIONS KLUB KONJICE – Rogla 2013 – INVITED

Prijave po elektronski pošti na elektornska naslova: info@nc-rogla.com ali lkkonjice@gmail.com, in na dan tekmovanja 18. maja pri organizatorju na akumulacijskem jezeru na Planji na Rogli, od 9.00 do 10.30. ure. Število prijav je omejeno.

Pogoji za prijavo

Pravico do nastopa imajo krmarji ali člani posadk udeleženci regat 11. Konjičanka 2013 in VII. Lions rally 2013.
Za razpis regate kliknite tukaj.

Regata NAUTIC CLUB ROGLA – Rogla 2013 – OPEN

Prijave po elektronski pošti na elektornski naslov: info@nc-rogla.com in na dan tekmovanja 19. maja  pri organizatorju na akumulacijskem jezeru na Planji na Rogli, od 8.45 do 09.45. uro. Število prijav je omejeno.

Pogoji za prijavo

Pravico do nastopa imajo člani jadralnih klubov, društev in sekcij, ki obvladajo tehniko jadranja in osnovne jadralske veščine in se z jadranjem ukvarjajo rekreativno ali tekmovalno in so dopolnili 18 let starosti.

Program

sobota 18.05.2013

9.00 – 10.30 Prosti trening – zgornje akumulacijsko jezero na Planji
10.30 –  11.00 Uradni začetek prireditve: pozdravni govori – prireditveni šotor na Planji
11.00 – 17.00 Regata NAUTIC CLUB ROGLA & LIONS KLUB KONJICE – Rogla 2013 – INVITED
11.00 – 18.00 Glasbeni program v prireditvenem šotoru: klapa iz Biograda na Moru in ansambel Alkimisti
11.00 – 18.00 Navtični sejem v Hotelu Planja
13.00 – 18.00 Predregatni piknik za udeležence Konjičanke in Lions rallya – prireditveni šotor na Planji
15.00 – 16.30 Humanitarni tek TEČEM, DA POMAGAM, nogometni stadion na Planji
16.30 – 18.00 Napoved Jadranskih iger 2013 – prireditveni šotor in akomulacijsko jezero na Planji
18.00 – 19.00 Podelitev priznanj najboljšim v Regati Rogla 2013 INVITED in žrebanje bark za regati 11. Konjičanka in VII. Lions rally
20.00 – 24.00 Dalmatinska večerja z nastopom Dalmatinske klape iz Biograda na Moru v Hotelu Planja na Rogli

nedelja 19.05.2013:
9.00 – 10.00 Prosti trening – zgornje akumulacijsko jezero na Planji
10.00 – 17.00 Regata NAUTIC CLUB ROGLA – Rogla 2013 – OPEN
14.00 – 17.00 Glasbeni program v prireditvenem šotoru: Dalmatinska klapa iz Biograda na Moru
11.00 – 17.00 Navtični sejem v Hotelu Planja
14.00 – 17.00 Predstavitev Jadranskih iger 2013 – prireditveni šotor in akomulacijsko jezero na Planji
17.00 – 18.00 Podelitev priznanj najboljšim v regati Rogla 2013 OPEN.

* Pridružujemo si pravice do spremembe programa

Razpis regate »NAUTIC CLUB ROGLA – Rogla 2013 – OPEN«

RAZRED IN VRSTA REGATE:        JADRNICE RAZREDA MINI 12, »OPEN« – QUATRO RACE

DATUM REGATE:                              19.05.2013

KRAJ REGATE:                                 Planja – akumulacijsko jezero na Rogli

PRIJAVE:                                             Po elektronski pošti na naslovregata@jadrajnarogli.si ali info@nc-rogla.com

1. Pravila

Regata bo potekala skladno z Jadralnimi regatnimi pravili 2012-20016 (ISAF), in regatnimi pravili za jadrnice razreda MINI 12.
Tekmovalec se sam odloči ali bo sodeloval na regati in tekmovanje tudi nadaljeval ob spremenljivih vremenskih razmerah.
Regata bo potekala po sistemu izločanja.
Število skupin je odvisno od števila prijavljenih tekmovalcev. Tekmovanje bo potekalo v skupinah s po maksimalno 4 jadrnicami – tekmovalci. Organizator formira skupine z žrebom tako, da lahko izvede veliki finale in mali finale1 s po 4 jadrnicami – tekmovalci.

Vsaka predtekmovalna skupina vozi po 1 plov (palico ali trikotnik, odvisno od vremenskih pogojev na jezeru, odločitev bo s strani organizatorja posredovana tekmovalcem pred pričetkom tekmovanja). Kriterij razvrščanja in nagrajevanja je sistem enostavnega točkovanja po doseženih mestih v posamezni regati po točkah:

1. mesto          1 točka
2. mesto          2 točki
3. mesto          3 točke
4 mesto           4 točke

V naslednji krog napredujeta 2 tekmovalca z najmanj osvojenimi točkami.
V finalu se vozijo 3 plovi, zmaga tekmovalec z najmanj osvojenimi točkami.
Organizator bo v odvisnosti od števila prijavljenih udeležencev regate in vremenskih razmer izvedel tudi mala finala za dokončne uvrstitve vseh tekmovalcev. Za dokončno uvrstitev tekmovalcev izven velikega finala se bo vozil po en plov, za dokončno uvrstitev v skupini bo štela uvrstitev v tem plovu.
Tekmovalci jadrnice za vsak plov žrebajo, obvezna je menjava jadrnic, za način žreba, ki zagotavlja menjavo plovil poskrbi organizator.
Tekmovalci vozijo plove v nasprotni smeri urnega kazalca in puščajo boje na levi strani.
Tekmovalci, ki so na startu predčasno prečkali štartno linijo se morajo vrniti okrog ene izmed boj (pravilo zastave “I”). Pri dotiku katerikoli boje, ki označuje regatno polje, morajo narediti kazenski obrat za 360, takoj ko je to mogoče, pri čemer ne smejo ovirati ostalih tekmovalcev.
Regatni odbor glede na vremenske razmere lahko spremeni potek tekmovanja in regatno polje ter o tem pred startom obvesti tekmovalce.

Štartna pravila:

– Opozorilni signal 3 minuti dvig >modre zastave< in en zvočni signal
– Pripravljalni zvočni signal 2 minuti dvig >rumene zastave< in en zvočni signal
– Zadnja minuta 1 minuta spust >rumene zastave< in en zvočni signal
– Start 0 minut spust >modre zastave< in en zvočni signal

– Splošni odpoklic dvig >rdeče zastave< in dva piska

Prepovedano:

– Veslanje z rokami krmilom,
– Kontakti med plovili,

Kazni:

Diskvalifikacija tekmovalca.

3. Regatno polje:

Regata bo na regatnem polju postavljenem na akumulacijskem jezeru na Planji na Rogli.
Regatno polje postavi organizator, glede na lokalne možnosti.
Start prve skupine tekmovalcev v kvalifikacijah je ob 10.00 uri.
Startna linija bo med startnima bojama, v smeri naslednje boje ostro v veter.
Ciljna linija bo med startnima bojama, točna navodila posreduje sodnik pred startom regate.

4. Prijave:

Po elektronski pošti na naslova regata@jadrajnarogli.si ali info@nc-rogla.com in na dan tekmovanja pri organizatorju na akumulacijskem jezeru na Planji na Rogli, od 8.45 do 09.45. uro. Število prijav je omejeno.

Pogoji za prijavo:

Pravico do nastopa imajo člani jadralnih klubov, društev in sekcij, ki obvladajo tehniko jadranja in osnovne jadralske veščine in se z jadranjem ukvarjajo rekreativno ali tekmovalno in so dopolnili 18 let starosti.

5. Pritožbe

Eventualne pritožbe sprejema organizator odbor neposredno po zaključku tekmovanja za posamezni plov posamezne predtekmovalne ali druge skupine. Sojenje se odvija neposredno na vodi, zato za pravila drugega dela regatnih pravil ni kasnejših pritožb. Jadrnica, ki je storila prekršek in  je bila o tem obveščena s strani sodnika se mora odkupiti z manevrom enega kroga za 360. Jadrnica se mora odkupiti dokler tekmuje. Jadrnica, ki je v enem plovu kaznovana trikrat in se ni odkupila je diskvalificirana. S podpisom prijave na prijavnem listu se tekmovalec zavezuje, da je izključno njegova odločitev nastopiti na regati.

6. Odgovornost

S podpisom prijave na prijavnem listu se tekmovalec zavezuje, da je izključno njegova odločitev nastopiti na regati. Tekmovalec prevzema polno odgovornost zase in za zaupano plovilo, ter za vsakršno poškodbo oz. škodo, ki bi nastala na plovilih oz. za poškodbah sotekmovalcev, ki bi bile v času tekmovanja povzročene v času njegovega nastopa. Če jadrnico poškoduje ali na drugi jadrnici povzroči materialno škodo jo mora nadoknaditi. Tekmovalci tekmujejo na lastno odgovornost in za primer kakršne koli poškodb ali izgube življenja ne bodo bremenili organizatorja.

7. Nagrade

Nagrade – pokali bodo podeljeni za prve tri uvrščene tekmovalce.

Tekmovalci ob  prijavi pri organizatorju podpišejo prijavnico za regato s katero se strnjajo z zgoraj navedenimi pogoji tekmovanja. Štartnina za regato znaša 20 EUR na tekmovalca.

Organizator si pridržuje pravico do sprememb razpisnih pogojev regate do pričetka regate na dan tekmovanja. Morebitne spremembe bodo posredovane tekmovalcem s strani vodje tekmovanja pred pričetkom regate.

 

DIGOR web&design Untitled Document
KON-TIKI SAILING